top of page

Raskaana olevien osteopaattinen hoito

Kohdussa kasvavan uuden elämän kannalta äidin hyvinvointi ja terveys on uudella tavalla tärkeää. Kun raskaana oleva äiti voi hyvin, saa myös sikiö kehittyä kaikessa rauhassa ja harmoniassa ympäristönsä kanssa. Myös tulevan synnytyksen mahdollisimman hyvää kulkua voidaan edesauttaa synnyttäjän lantion ja selän alueen toimintaa tukemalla. Raskaana olevan osteopaattinen hoito on aina hellävaraista ja turvallista ja se tehdään raskaana oleville mukavissa asennoissa, esim. kylkimakuulla ja istuen.

Raskaana olevien osteopaattinen hoito on turvallista ja sen avulla voi helpottaa esim. liitoskipuja, alaselkäkipuja, turvotusta, hermopinteitä ja närästystä

Kuva: Essi Pesonen

Raskaana oleva voi saada osteopaattisesta hoidosta tukea mm. seuraaviin haasteisiin:

  • raskausajan pahoinvointiin

  • alaselkä- ja pakarakipuihin

  • liitoskipuihin

  • turvotukseen

  • hermopinteisiin kuten rannekanavaoireyhtymään ja iskias-oireiluun.

  • synnytykseen valmistautumiseen

Vaikka kaikki edellä mainitut vaivat ovat aika tavallisia, eivät ne kuitenkaan ole kehon normaalitila. Esimerkiksi liitoskivut liittyvät raskauden aikaiseen normaaliin sidekudosten löystymiseen, mutta varsinaisten kipujen taustalla on silti usein esimerkiksi lantion alueen epätasapainoisuutta. Ylimääräinen turvotus taas liittyy usein siihen, että kasvava kohtu painaa äidin laskimo- ja imunestesuonia tai heikentää pallean toimintaa. Tällaista ylimääräistä nesteen kertymistä voidaan kuitenkin ehkäistä ja vähentää osteopaattisesti esimerkiksi rintakehän aluetta hoitamalla.

Usein raskaana olevat ja heidän kehonsa ovat todella vastaanottavaisia osteopaattiselle hoidolle. Vaikka kivut voivat ollat koviakin tai turvotus voimakasta, niin hyviä hoitotuloksia saadaan monissa vaivoissa aikaan jo yhdestä kolmeen hoitokerrassa. Lisäksi hoitoon kannattaa tulla myös ilman oireita, koska varsinkin lantion, pallean ja leuan alueen toiminnallinen tasapaino ovat hyvin tärkeitä mahdollisimman optimaaliseen synnytykseen valmistauduttaessa.

 

 

Hoidan raskaana olevia Helsingissä Osteopatiakeskus Valossa ja Virgiinia Alppitalossa:

 

.

Tiedusteluja ja ajanvaraus myös: 040 7357022

sekä: osteopaatti.linda.priha@gmail.com

bottom of page